Indywidualna żywnościowa racja bojowa RB 1
Charakterystyka:
SKŁAD RACJI:
Posiłek A (śniadanie):
- gulasz wołowy w sosie węgierskim 400 g
- pasztet mięsny 100 g
- dżem owocowy 25 g
- pieczywo chrupkie 50 g
- napój herbaciany 15 g
- baton zbożowo-owocowy 35 g
Posiłek B (obiad):
- kurczak z ryżem i warzywami 400 g
- suchary specjalne 45 g
- napój herbaciany 15 g
- mleko zagęszczone w tubie 100 g
- czekolada gorzka 100 g
Posiłek C (kolacja):
- konserwa mięsna 100 g
- suchary specjalne 45 g
- miód naturalny 25 g
- napój herbaciany 15 g
- baton zbożowo-owocowy 35 g
Pakiet akcesoriów:
- czekolada do picia 25 g
- cukier 10 g x 3 szt.
- cukierek kawowy 3 szt.
- cukierek z wit. C 3 szt.
- guma do żucia 3 szt.
- sól, pieprz po 3 szt.
- orzechy ziemne solone 50 g
- herbata ekspresowa 1 szt.
- sztućce
- torebka foliowa
- zapałki
- papier toaletowy
- serwetka nawilżona 3 szt.
- jednorazowa szczoteczka do zębów 3 szt.
- bezpłomieniowy podgrzewacz chemiczny 2 szt.
- saszetka z wodą do aktywacji podgrzewacza 2 szt.
Całość zapakowana jest w torbę foliową zgrzewaną, wodoodporną.
Podgrzewacz przed uruchomieniem w bardzo niskich temperaturach, należy ogrzać np. wkładając go pod kurtkę.
Czas reakcji podgrzewacza w takich temperaturach może się wydłużyć.
Przechowywać w temperaturze od 4oC do 25oC i wilgotności względnej otoczenia.
Wartość energetyczna racji: 4 050 kcal